SteriClean Plant

A SteriClean Plant költséghatékony felhasználását a kiválasztott permetezés technika nagyban befolyásolja. A SteriClean Plant olyan növénykondicionáló kontaktszer, amit hagyományos permetezővel vagy ködképzővel könnyen ki lehet juttatni a következő dózisokban:

kultúra mennyiség töménység permetezés
zöldségfélék 10 l/ha max.10% 2-3 alkalommal
gyümölcs és szőlő 10-20 l/ha max.10% 2 alkalommal
szántóföldi 10-20 l/ha max.10% egyszer, virágzás előtt
vagy után

Permetezés
Szántóföldi növények, zöldségfélék, gyümölcs és szőlő kondíciójának javítására hagyományos permetezőgéppel a fenti táblázat szerint, lehetőleg minél kevesebb vízben elkeverve, egyenletesen juttassuk a növény felületére úgy, hogy a permetlé azt teljesen körbeölelje. A SteriClean Plant kijuttatását a nap korai vagy kései időpontjában javasoljuk elvégezni, tűző napfényben és erős szélben permetezni nem szabad! Növényvédő szerekkel és műtrágyákkal való együttes kijuttatás előtt keverhetőségi próbát kell végezni.

Ködképzés
A ködképzés lényege, hogy nagyon apró, levegőben úszó, lebegő aeroszol cseppeket állítsunk elő. Az ilyen apró cseppek zárt térben órákig lebegnek, ezalatt a teljes térfogatot kitöltik, és a légtérrel érintkező felületet tökéletesen bevonják. A ködképzéssel mind a légteret, mind pedig a felületeket csöpögésmentesen lehet fertőtleníteni, így a kezelés után minden száraz marad. A hagyományos permetezőkhöz képest a ködképzéssel a felhasznált víz 96%-a megtakarítható, magasabb hatékonyság mellett.

Ködképző gép segítségével a SteriClean Plant felhasználási mennyisége drasztikusan csökkenthető, egy hektár kezeléséhez 5 l elegendő, akár víz hozzáadása nélkül is.