Hatásmechanizmus

SteriClean biocid termék pH ~3 értékű, enyhén savas hatású, klórszagú folyadék, ami nátrium-hipoklorit, nátrium-klorid, hidrogén-peroxid, klórdioxid és ózon hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagok modern, elektrokémiai eljárás után magas redoxpotenciálú anyagokká változnak, így a SteriClean fizikai úton semmisíti meg a baktériumokat és a gombákat, esélyt nem hagyva a hatóanyag ellen rezisztens törzsek kialakulására. A SteriClean fertőtlenítőszer teljesen biztonságos a környezetre és az emberre egyaránt.

A szer hatékonysága a mikroorganizmusok és a SteriClean különböző töltésének hatékony kihasználásában rejlik:

  1. A mikroorganizmusok sejtmembránja negatív töltésű, míg a SteriClean fertőtlenítőszer pozitív töltésű molekulákból áll.
  2. A pozitív töltésű SteriClean molekularész magához vonzza a mikrobák negatív töltésű membránját, azokat a SteriClean magához köti.
  3. A megkötött mikroorganizmus sejtmembránját a SteriClean azonnal oxidálja, így az roncsolódik, majd szétreped, biztos pusztulást okozva a mikroorganizmusnak.

Ezen hatásmechanizmus a mikrobák fizikai felépítésének gyengeségeit használja ki, mely gyors, hatékony és környezetbarát eljárást eredményez.

Az alábbi ábra szemlélteti a SteriClean hatásmechanizmusát, vagyis a pozitív töltésű SteriClean érintkezését és reakcióját a negatív töltésű mikroorganizmusokkal, ami során azonnali oxidáció, azaz fertőtlenítés megy végbe.

Hatásmechaniuzmus