Előnyök

Miért válassza a SteriClean-t?

 • széles hatásspektrum gomba, baktérium és vírus ellen
 • azonnali eredmény szermaradvány nélkül
 • környezetbarát felhasználás
 • univerzálisan alkalmazható

 

 • élelmezési és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap 
 • nem veszélyes minősítésű, nem jelölésköteles
 • nem tartozik az ADR hatálya alá
 • nem toxikus

Termékspecifikus előnyök

SteriClean Plant olyan növénykondicionáló szer, amely - akár víz hozzáadása nélkül is - a növények felületére különböző fenológiai állapotban, egy/több alkalommal is kipermetezhető. Hatására a növény gyökérzete, termésmennyisége, vitalitása növekszik.

SteriClean Industry boicid termék alkalmas élelmiszerrel vagy takarmánnyal közvetlenül nem érintkező felületek, anyagok, berendezések és bútorok fertőtlenítésére. Tökéletesen fertőtlenít minden felületet, tartályt, edényt, berendezést, csővezetéket, valamint csírátlanítja a hűtőházak, raktárak, tárolók felületét, légterét.

 

A készítményt javasoljuk akut penésztelepek felszámolására tárolókban, csarnokokban, pincékben a falra, hordókra, berendezésekre, túladagolás, szermaradvány nélkül.

Bövi (SteriClean Soil) mikrobiológiai készítményt a talajra juttatva drasztikusan csökkenti a talajlakó kártevők életterét, mindezt túladagolás veszélye nélkül. Vizsgálataink alapján olyannyira kellemetlen életkörülményeket idéz elő lárvák, pajorok és drótférgek számára, hogy számuk csökken.

 

Hatásmechanizmus

SteriClean biocid termék pH ~3 értékű, enyhén savas hatású, klórszagú folyadék, ami nátrium-hipoklorit, nátrium-klorid, hidrogén-peroxid, klórdioxid és ózon hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagok modern, elektrokémiai eljárás után magas redoxpotenciálú anyagokká változnak, így a SteriClean fizikai úton semmisíti meg a baktériumokat és a gombákat, esélyt nem hagyva a hatóanyag ellen rezisztens törzsek kialakulására. A SteriClean fertőtlenítőszer teljesen biztonságos a környezetre és az emberre egyaránt.

A szer hatékonysága a mikroorganizmusok és a SteriClean különböző töltésének hatékony kihasználásában rejlik:

 1. A mikroorganizmusok sejtmembránja negatív töltésű, míg a SteriClean fertőtlenítőszer pozitív töltésű molekulákból áll.
 2. A pozitív töltésű SteriClean molekularész magához vonzza a mikrobák negatív töltésű membránját, azokat a SteriClean magához köti.
 3. A megkötött mikroorganizmus sejtmembránját a SteriClean azonnal oxidálja, így az roncsolódik, majd szétreped, biztos pusztulást okozva a mikroorganizmusnak.

 

Ezen hatásmechanizmus a mikrobák fizikai felépítésének gyengeségeit használja ki, mely gyors, hatékony és környezetbarát eljárást eredményez.
 
Az alábbi ábra szemlélteti a SteriClean hatásmechanizmusát, vagyis a pozitív töltésű SteriClean érintkezését és reakcióját a negatív töltésű mikroorganizmusokkal, ami során azonnali oxidáció, azaz fertőtlenítés megy végbe.
 
A következő ábra szemlélteti a SteriClean hatását mikroszkóp alatt 10 másodperces behatási idővel körte ventúriás varasodása (Venturia pyrina) ellen. Jól látszik, ahogyan a spóratartók és a micéliumok az érintkezés során azonnal felszakadnak, inaktiválódnak.

SteriClean gombaölő hatás