SteriClean Farm

SteriClean Farm fertőtlenítőszer

SteriClean Farm kannaSteriClean Farm az állattartásra szolgáló épületek légterének, felületeinek, berendezési tárgyainak, eszközeinek fertőtlenítésére szolgáló biocid termék baktericid, fungicid és virucid hatásspektrummal. Az istállók légterének légszennyező gázfázisú (ammónia, szaghatás) komponenseinek, valamint szilárd szállópor koncentrációjának csökkentése is megvalósul a fertőtlenítő hatás mellett.

Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, virucid
Biocid terméktípus: 3. terméktípus, fertőtlenítőszer, folyékony koncentrátum.

NÉBIH Afrikai sertéspestis elleni hatékony fertőtlenítőszerek listáján szerepel!
 

Előnyök

  • nem toxikus, biztonságos felhasználás
  • azonnali eredmény szermaradvány nélkül
  • széles hatásspektrum
  • élelmezési és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap
  • állattenyésztésre szolgáló épületek légterének, mosható felületeinek, berendezési tárgyainak, eszközeinek és az állatszállító járművek fertőtlenítésére

 

  • Felhasználói kör: Foglalkozásszerű felhasználásra.
  • Minősítés, veszélyjel: Nem veszélyes minősítésű, nem jelölésköteles
  • Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap
  • Nem tartozik az ADR hatálya alá.
  • A kezelés alatt állatok tartózkodhatnak a zárt légtérben.

Alkalmazása

Dózis: A SteriClean Farm mikrobiológiai hatásspektruma alapján baktericid és fungicid hatását 80%, míg virucid hatását 100% töménységű oldat elkészítésével, 30 perces behatási idő mellett fejti ki. A munkaoldatot mindig frissen, a felhasználás előtt kell elkészíteni. Vigye fel a felületre úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak, a behatási idő alatt a felületnek láthatóan nedvesnek kell lennie.

Felületek, padozatok, berendezések és állatszállító járművek fertőtlenítése előtt azokat tisztítsa meg, várja meg, amíg a forró felületek lehűlnek, majd permetezze a szert a kezelendő felületre 100%-os vagy a fertőtlenítésnek megfelelő töménységben, majd hagyja hatni. A hatásidő letelte után a szer maradványait a kezelt felületről - padozat kivételével - alapos ivóvizes öblítéssel el kell távolítani. Használható műanyagon, csempén, kerámián, üvegen, rozsdamentes acélon, márvány, gránit, üvegkerámia, teflon és egyéb klórálló felületen.

 

Istállók és állatszállító járművek fertőtlenítését hideg ködképző géppel 5 ml/m3 dózisban, míg hagyományos permetezővel 10 ml/m3 dózisban, 100%-os töménységben könnyedén el lehet végezni, még a nehezen hozzáférhető felületek elérése sem jelent gondot. A kezelés megkezdését követően a hűtő- és fűtőrendszert normál üzemmódban, zárt szellőzés mellett kell üzemeltetni, a megfelelő légkeverés érdekében.

Légtérkezelés esetén hideg ködképző gép segítségével 2-4 ml/m3 dózisban 100%-os töménységben juttassa ki a fertőtlenítőszert a zárt légtérbe. A kezelés alatt állatok tartózkodhatnak a zárt légtérben.

 

Sertéstelep fertőtlenítése SteriClean Farm fertőtlenítőszerrel: