Felhasználás

SteriClean Plant

A SteriClean Plant költséghatékony felhasználását a kiválasztott permetezés technika nagyban befolyásolja. A SteriClean Plant olyan növénykondicionáló kontaktszer, amit hagyományos permetezővel vagy ködképzővel könnyen ki lehet juttatni a következő dózisokban:

Kultúra Mennyiség Töménység Permetezés
zöldségfélék 10 l/ha max. 10% 2-3x
gyümölcs és szőlő 10-20 l/ha max. 10% 2x
szántóföldi 10-20 l/ha max. 10% 1x virágzás
előtt vagy után

Permetezés

Szántóföldi növények, zöldségfélék, gyümölcs és szőlő kondíciójának javítására hagyományos permetezőgéppel a fenti táblázat szerint, lehetőleg minél kevesebb vízben elkeverve, egyenletesen juttassuk a növény felületére úgy, hogy a permetlé azt teljesen körbeölelje. A SteriClean Plant kijuttatását a nap korai vagy kései időpontjában javasoljuk elvégezni, tűző napfényben és erős szélben permetezni nem szabad! Növényvédő szerekkel és műtrágyákkal való együttes kijuttatás előtt keverhetőségi próbát kell végezni.


Ködképzés

A ködképzés lényege, hogy nagyon apró, levegőben úszó, lebegő aeroszol cseppeket állítsunk elő. Az ilyen apró cseppek zárt térben órákig lebegnek, ezalatt a teljes térfogatot kitöltik, és a légtérrel érintkező felületet tökéletesen bevonják. A ködképzéssel mind a légteret, mind pedig a felületeket csöpögésmentesen lehet fertőtleníteni, így a kezelés után minden száraz marad. A hagyományos permetezőkhöz képest a ködképzéssel a felhasznált víz 96%-a megtakarítható, magasabb hatékonyság mellett.

Ködképző gép segítségével a SteriClean Plant felhasználási mennyisége drasztikusan csökkenthető, egy hektár kezeléséhez 5 l elegendő, akár víz hozzáadása nélkül is.

 

 

SteriClean Industry

A SteriClean Industry költséghatékony felhasználását a kiválasztott permetezés technika nagyban befolyásolja. A SteriClean Industry olyan kontaktszer, amit hagyományos permetezővel könnyen ki lehet juttatni a következő dózisokban:

Hatás Koncentráció behatási idő
baktericid 25% 30 perc
fungicid 80% 30 perc
virucid 100% 30 perc


Permetezés

A SteriClean Industry készítményt falak, pultok, edények, berendezések, tartályok sterilizálása előtt a felületeket tisztítsa meg, várja meg, amíg a forró felületek lehűlnek, majd permetezze a szert a kezelendő felületre 100%-os vagy a fertőtlenítésnek megfelelő töménységben, majd hagyja hatni. Hagyományos permetezés technikai megoldás esetén magas porlasztású fúvókák használatával 30-80 mikron nagyságú cseppek biztosítják a gazdaságos anyagfelhasználást. SteriClean Industry használható műanyagon, csempén, kerámián, üvegen, rozsdamentes acélon, márvány, gránit, üvegkerámia és teflon felületen.Ködképzés

A ködképzés lényege, hogy nagyon apró, 10-50 mikron nagyságú, levegőben úszó, lebegő aeroszol cseppeket állítsunk elő. Az ilyen apró cseppek zárt térben órákig lebegnek, ezalatt a teljes térfogatot kitöltik, és a légtérrel érintkező felületet tökéletesen bevonják. A ködképzéssel mind a légteret, mind pedig a felületeket csöpögésmentesen lehet fertőtleníteni, így a kezelés után minden száraz marad. A hagyományos permetezőkhöz képest a ködképzéssel a felhasznált víz 96%-a megtakarítható, magasabb hatékonyság mellett.

Légtér fertőtlenítése esetén 5 l/1000 légköbméter dózisban, 100%-os töménységben hidegködképző gép segítségével védelmet nyújt a levegőben terjedő mikrobák ellen. A kezelés megkezdését követően a hűtő- és fűtőrendszert normál üzemmódban, zárt szellőzés mellett kell üzemeltetni, a megfelelő légkeverés érdekében. A kezelés 30 perces behatási ideje után a helyiség újra használatba vehető, a szer alkalmazása egyszerű és veszélytelen, nem támaszt különleges személyi és gépi igényt.

Bövi (SteriClean Soil)

Bövi mikrobiológiai készítményt a talajra kell permetezni, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni. A szert 300-500 liter vízben elkeverve folyékony műtrágya fuvókával felszerelt szántóföldi permetezőgéppel max. 2 bar nyomás mellett a nap korai vagy kései időpontjában kell kijuttatni, hogy az erős napfény ne tegyen kárt a készítményben található mikroorganizmusokban. Tűző napfényben és erős szélben permetezni nem szabad! Növényvédő szerekkel és műtrágyákkal történő együttes kijuttatás előtt keverhetőségi próbát kell végezni. Minden olyan készítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs gombaölő hatása.

Bövi felhasználási dózisai:

  • szántóföldi kultúrák talajkezelése: 1-2 l/ha
  • gyümölcs és szőlő ültetvény talajkezelése: 1-4 l/ha
  • zöldség kultúrák talajkezelése: 1-2 l/ha

 

Szőlő, gyümölcs, gyep, erdészet:

Talajkezelés Telepítés 
előtt
Fenntartó 
talajkezelésre
szőlő ültetvények  2-3 l/ha 1 l/ha
gyümölcs ültetvények 3-4 l/ha 1 l/ha
díszfák, gyepek 3-4 l/ha 1-2 l/ha
erdészeti csemetekert 3-4 l/ha 1-2 l/ha