SteriClean Industry

SteriClean Industry fertőtlenítőszer

SteriClean Industry kannaSteriClean Industry az élelmiszeriparban, köz- és szociális intézményekben, egészségügyben, valamint ipari létesítményekben előzetes tisztítás után használható baktericid, fungicid és virucid hatású fertőtlenítőszer. A SteriClean Industry termék a következő előnyöket nyújtja:

  • széles hatásspektrum
  • azonnali eredmény szermaradvány nélkül
  • nem toxikus, biztonságos felhasználás
  • élelmezési és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap

A SteriClean Industry - antimikrobiális spektruma alapján - baktericid hatását 25%-os, fungicid hatását 80%-os, míg virucid hatását 100%-os töménységű oldat elkészítésével, 30 perces behatási idő mellett éri el. Tökéletesen fertőtlenít minden felületet, tartályt, edényt, berendezést, valamint csírátlanítja a hűtőházak, raktárak, tárolók légterét.

Kijuttatás

A szert a kezelendő felületre 10-50 mikron nagyságú cseppekben kell kijuttatni, amihez a legideálisabb berendezés a hidegködképző gép vagy a mikroporlasztós permetező. A hidegködképző gép a SteriClean Industry-t apró cseppekre porlasztva sűrű fertőtlenítő ködöt képez. Így a légtér fertőtlenítésekor az aktív részecskék egyenletesen eloszlanak a légtérben, azok mindenhova eljutnak, még a nehezen hozzáférhető rések vagy a távoli sarkok sem jelentenek többé gondot.

Raktárakba vagy hűtőházakba betárolt gyümölcsök SteriClean Industry-s hidegköd kezelése esetén 5 l/1000 légköbméter dózisban a szer olyannyira védelmet nyújt a levegőben terjedő spórák ellen, hogy a betárolt gyümölcsök és zöldségek eltarthatósága meghosszabbítható. A készítményt javasoljuk akut penésztelepek felszámolására tárolókban, csarnokokban, pincékben a falra, hordókra, berendezésekre teljes töménységben nagy porlasztás mellett kipermetezve. Célszerű ezt a műveletet havonta elvégezni a magas fokú higiénia megőrzése érdekében. 

A kezelés 30 perces behatási ideje után a helyiség újra használatba vehető, így az igénybevételi idő rendkívül alacsony, a nagy hatásfok mellett a szer alkalmazása egyszerű és veszélytelen, nem támaszt különleges személyi és gépi igényt.

SteriClean Industry színtelen, pH 3 értékű, enyhén savas hatású, klórszagú folyadék, ami nátrium-hipoklorit, hidrogén-peroxid, klór-dioxid és ózon hatóanyagot tartalmaz. A hatóanyagok modern, elektrokémiai eljárás után magas redoxpotenciálú anyagokká változnak, így a SteriClean fizikai úton semmisíti meg a baktériumokat, gombákat és a vírusokat.


Hideg-ködképzőgép bemutatása raktárban:

 

 


SteriClean Industry fertőtlenítés közterületen:

 

Beltéri felhasználás

A SteriClean Industry fertőtlenítőszer beltéri alkalmazásakor a zárt térben szüntessük meg a légáramlást majd megfelelő védőfelszerelés használata mellett (védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő) a megtisztított felületre permetezzük ki a szert. Törekedjünk arra, hogy a készítmény 30 perces behatási ideje alatt a belső légmozgás minimális legyen, így a fertőtlenítő cseppek tovább lebeghetnek a légtérben. A behatási időt követően a helyiséget szellőztessük ki, így az már igénybe vehető.

Kültéri felhasználás

A SteriClean Industry kültéri kijuttatását erős szélben mellőzzük, valamint ügyeljünk arra, hogy tűző napon felforrósodott felületre a készítményt ne permetezzük. Kültéri felhasználást a nap korai vagy kései időpontjában javasoljuk elvégezni.  A készítmény 30 perces behatási ideje alatt a kezelt felületet és területet tartsuk lezárva, hagyjuk a készítményt felszáradni. Száradást követően szermaradvány nincs, ezért a környezetet, talajt és a vízbázist nem veszélyezteti.