Bövi

Bövi (SteriClean Soil) mikrobiológiai készítmény

SteriClean Soil kannaBövi mikrobiológiai készítmény kiválóan alkalmas a növények kondicionálására, a talajlakó kártevők életterének csökkentésére és a talaj fertőtlenítésére. Ajánljuk szántóföldi kultúrák, zöldségfélék, szőlő- és gyümölcsültetvények, valamint kertészeti növények talajkezelésére. Bövi a növény általános kondícióját javítja, továbbá:

  • a növény gyökértömegét növeli,
  • a növény magasságát növeli,
  • nagyobb lombfelületet eredményez,
  • a virágok számát növeli,
  • összes termésszámot és terméstömeget növeli.

Szántóföldi- és zöldségkultúrák talaján végzett kísérleteink tapasztalatai alapján a Bövi hatékonyan fellép és drasztikusan csökkenti a talajlakó kártevők életterét. Vizsgálataink alapján olyannyira kellemetlen életkörülményeket idéz elő a lárvák, a pajorok és a drótférgek számára, hogy számuk jelentősen csökken.

Bövi mikrobiológiai készítmény Beauveria bassiana hiperparazita gombát tartalmaz, amely a talajban felszaporodva csökkenti a talajlakó kártevők életterét. Ennek hatására, a növény gyökérzete zavartalanul tud növekedni. Kijuttatását érdemes kora ősszel és kora tavasszal két részben elvégezni.

Kijuttatás

Bövi mikrobiológiai készítményt a talajra kell permetezni, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni. A szert 300-500 liter vízben elkeverve folyékony műtrágya fuvókával felszerelt szántóföldi permetezőgéppel max. 2 bar nyomás mellett a nap korai vagy kései időpontjában kell kijuttatni, hogy az erős napfény ne tegyen kárt a készítményben található mikroorganizmusokban. Tűző napfényben és erős szélben permetezni nem szabad! Növényvédő szerekkel és műtrágyákkal történő együttes kijuttatás előtt keverhetőségi próbát kell végezni. Minden olyan készítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs gombaölő hatása.

Bövi felhasználási dózisai:

  • szántóföldi kultúrák talajkezelése: 1-2 l/ha
  • zöldség kultúrák talajkezelése: 1-2 l/ha
     

 

Talajkezelés Telepítés 
előtt
Fenntartó 
talajkezelésre
szőlő ültetvények  2-3 l/ha 1 l/ha
gyümölcs ültetvények 3-4 l/ha 1 l/ha
díszfák, gyepek 3-4 l/ha 1-2 l/ha
erdészeti csemetekert 3-4 l/ha 1-2 l/ha

Bövi pajorkísérlet szőlőültetvényben 1. rész

Bövi pajorkísérlet szőlőültetvényben. A felvételt a Pázsitlabor Kft. készítette Mágori Tibor és Heisz Tamás kutatása keretében.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bövi pajorkísérlet szőlőültetvényben 2. rész

Bövi pajorkísérlet szőlőültetvényben. A felvételt a Pázsitlabor Kft. készítette Mágori Tibor és Heisz Tamás kutatása keretében.