SteriClean Mag

SteriClean Mag fertőtlenítőszer

SteriClean Mag kannaA gabonafélék felületi fertőtlenítésére kifejlesztett növényvédő szernek nem minősülő növényvédelmi hatású baktericid és fungicid hatású készítmény, mely kiváló a gabonafélék magvainak tárolás alatti felületi fertőtlenítésére és a gabonafélék vetőmag csávázására.

Forgalmazási kategória: I.
Folyékony vízoldható koncentrátum (SL)

Növényvédőszer felhasználása

Előírt növényvédelmi technológia: A vizsgálatok eredményei alapján a készítmény, a gyártó által javasoltaknak megfelelően, az alábbiak szerint használható fel:

Kultúra

Alkalmazás célja

Kezelések maximális száma

Dózis (%)

Permet- illetve 
csávázólé (l/t)

A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)

Gabonafélék
(őszi és tavaszi búza,őszi és
tavaszi árpa, rozs, rizs, zab,
tritikálé, durum búza, kukorica)

szemek felületi fertőtlenítése
csávázással

1

25

15-20

mag
(BBCH00)

szemek felületi fertőtlenítése
mikroporlasztással

2

25

10

mag
(BBCH00)


Évente 1-2 alkalommal használható fel. Az első kezelést az előtisztított gabonán a szárítást megelőzően javasolt elvégezni. A raktározás során a második kezelést a gabona átforgatásakor ajánlott végrehajtani.

Alkalmazása

A készítményt a magvak felületére erre elkülönített csávázó berendezéssel vagy mikroporlasztásos módszerrel kell feljuttatni.

Csávázás esetén a készítmény 25%-os koncentrációjú oldatából tonnánként 15-20 litert kell felhasználni.

Mikroporlasztás esetén a terméket 25%-os koncentrációban tonnánként 10 l permetlé felhasználásával kell egyenletesen a magvak felületére juttatni. Mindkét módszernél biztosítani kell a magvak teljes fedettségét!

A készítmény 30 perces behatási idő mellett fejti ki a hatását, ez idő alatt a hűtő- és fűtő rendszert normál üzemmódban, 15-45°C között, zárt szellőzéssel kell üzemeltetni! A behatási idő leteltét követően a mag a szárítóba kerülhet. A terméket ne keverjük egyéb készítményekkel!