Hírek

Tavaszi lemosó permetezés SteriClean Plant-tel

Tavaszi lemosó permetezés SteriClean Plant-tel
A tavaly tapasztalt közepes, olykor erős gombafertőzési nyomás ellen már most érdemes megalapozni a növény-egészségügyi helyzetet a szőlőben, gyümölcsösben. Ennek kiváló módja a kora tavasszal preventív módon végrehajtott lemosó permetezés.

SteriClean Plant növénykondicionáló

A SteriClean Plant segíti elérni és fenntartani a növényhigiéniát. Az elvégzett kísérleteink és a gazdák tapasztalatai alapján a SteriClean Plant hatékonyan stimulálja a lepermetezett növényi felületet, ami egészséges levélzetet, első osztályú termést, higiénikus lombozatot és kiemelkedő kondíciójú növényt eredményez.

SteriClean Plant növénykondicionáló:

  • minden növénykultúránál felhasználható,
  • azonnali eredmény szermaradvány nélkül,
  • nem toxikus, biztonságos felhasználás,
  • élelmezési és munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap,
  • érés, betakarítás során és szüretelés előtt is használható.

Tavaszi lemosó permetezés

SteriClean Plant-tel a tavaszi lemosó permetezést magas porlasztású, hagyományos permetezőgéppel 5-10%-os oldattal vagy hidegködképző géppel 5 l/ha dózisban végezzük el.

Fenntartó permetezés

SteriClean Plant-et 10%-os oldattal gyümölcsön vagy szőlőn, akár nyár végén is alkalmazhatjuk, hiszen a szer nem szívódik fel, szermaradvány nem marad hátra, az élelmezési várakozási ideje 0 nap. A hosszabb hatástartam biztosítása érdekében a SteriClean Plant jól kombinálható a piacon előforduló szisztemikus gombaölőszerekkel egyaránt, de természetesen keverési próba elvégzése ajánlott. A permetezést 7–12 naponta célszerű megismételni.

Kijuttatása

A SteriClean Plant költséghatékony felhasználását a kiválasztott permetezéstechnika fokozottan befolyásolja. A SteriClean Plant olyan növénykondicionáló kontaktszer, amit hagyományos permetezővel vagy hidegködképző géppel könnyen ki lehet juttatni a következő dózisokban. Axiál ventillátoros permetező esetén lehetőleg minél kevesebb, 150-350 liter vízben elkeverve, 10%-os dózisban egyenletesen juttassuk a növény felületére úgy, hogy a permetlé azt teljesen körbeölelje. 

A hidegködképző gép 10-30 mikron nagyságú apró, levegőben úszó, lebegő aeroszol cseppeket állít elő, amelyek tökéletesen körbeölelik a növény teljes felületét, zárt térben a légteret kitöltik, a légtérrel érintkező felületet csöpögésmentesen bevonják. Szőlőben és gyümölcsösben 5 l/ ha dózissal a permetezés elvégezhető. A hagyományos permetezőkhöz képest a ködképzéssel a felhasznált víz 96%-a megtakarítható, magasabb hatékonyság mellett.

A készítményt juttassuk ki a hajnali vagy a késő esti órákban, hogy a növény felületén meglévő harmat, pára fokozza a kontakt hatást.